Villány a magyarországi borkultúra egyik fellegvára. A Villány-Siklósi Borvidék főleg vörösborairól nevezetes, bár Siklós környékén kiváló fehérborok is készülnek. A Villány-Siklósi borvidék központja Villány, de nem szabad megfeledkezni a környező településekről - Palkonya, Szentjakabfalva Villánykövesd- melyek szintén csodás dűlőknek, pincészeteknek adnak otthont.
A villányi pincesor lehetőséget biztosít az arra tévedő érdeklődőnek, borissza turistának, hogy rövid idő leforgása alatt, több pincészet temérdek borával ismerkedhessen meg.
Végtelenül jó hangulata van a pincesornak, a takaros házikók kedves kis kóstolóhelyiségeket rejtenek, melyekben a borászok legféltettebb kincseire is rábukkanhatunk. Az egyes pince látogatások között akad alkalma a járókelőnek a borok mellett a helyi gasztronómia hagyományai szerint elkészített ételeket is megkóstolni. A világért sem szabad kihagyni a rétesezőt, muszáj kóstolni a helyi stifolderekből, és nem utolsósorban, világszínvonalú kakaspörköltet készítenek errefelé. Szerintem, az utóbbi műfajban a legjobb a Villány és Villánykövesd határában található Fülemile Csárda, sajnos nyáron, amikor ott voltam, éppen nem volt belőle, de kiengeszteltek egy mesés harcsapaprikással.
Élvezd te is a kulináris élvezeteket Villányban, foglalj szobát Villány legkedvezőbb árú szállodájában most! Kattints ide!
Villányi éttermek magas színvonalon
Természetesen megjelentek Villányban is modern konyhát vezető fine dining éttermek, ahol a magas színvonalon elkészített borokhoz hasonló minőségű, modern felfogásban, újszerű konyhatechnológiával készült ételeket is fogyaszthatunk. Fontos, hogy a modern konyha is a helyi hagyományok tiszteletben tartásával, a helyi tradicionális konyha újraértelmezésével kápráztatja el a vendégeket. A teljesség igénye nélkül: a Bock, Halasi, Gere pincészet az úttörője ennek a típusú vendéglátásnak. Egy borvacsora nagyságrendekkel komplexebb kulináris élményt nyújt a borkedvelőknek, hiszen a séfek a borok tökéletes ismeretében állítják össze a menüt, a borok és az ételek közötti harmónia olyan élményt nyújt, amit egyhamar nem felejt el az ember.
Villányi pincészetek
A pincesoron való kóstolgatás közben érdemes figyelni, hogy melyik pincénél találtuk meg a hozzánk közel álló, ízlésünknek leginkább megfelelő borászatot. Az így kiválasztott pincészetbe mindenképpen megéri elmenni egy kóstolóra. Ezeket a borkóstolókat már a borász vezeti, így sok mindent megtudhatunk arról, hogyan készült a bor, mit szerettek volna elérni a borászok, ezt hogyan valósították meg. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a borospincének, a borásszal való beszélgetésnek teljesen egyedi hangulata van. A sokféle inger, újdonság, tapasztalat összeadódik, és hatalmas élményt nyújt - a kezdő és a gyakorlott borivónak egyaránt.
Villányi borkóstolók - az íz élmény
A borkóstolókon kóstolt tételek - egész egyszerűen- jobban ízlenek az embernek, a kóstolókon szerzett eksztatikus íz élményeket otthon, palackból kóstolva ugyanazon bor nagyon ritkán ismétli meg. Ezzel nincs is nagy baj, tessék sűrűn pincét látogatni, és persze kóstolni - otthon is, mert csak folyamatos kóstolással lehet ízlelésünket, íz-, illatérzékelésünket fejleszteni, csiszolni, vagy akár csak szinten tartani.
Villányi bortúra a Hotel Beremend Rose segítségével
A Hotel Beremend Rose lehetőséget teremt arra, hogy a villányi pincesort jobban megismerjék a kedves érdeklődők, hiszen transzfer járatokkal megoldja Villányba, és a hotelba való visszajutásukat. Természetesen módunkban áll borkóstolókat szervezni az Önök által megkedvelt pincéknél, sőt, képzett sommelier kollegánk a hotelban is képes borkóstolót tartani, akár a Villányi Borvidék vagy webshopunk termékei közül, az ország más történelmi borvidékeinek boraiból válogatva. Az Önök fantáziájára bízom, milyen izgalmas, tanulságos élmény lehet egy kékfrankost vagy egy merlot-t megkóstolni egymás után Egerből, Szekszárdról és Villányból, majd a kóstolót egy jó aszúval lezárni.
Őszintén reméljük, hogy mielőbb vendégül láthatjuk Önt, és kedves barátait, illetve bízunk abban, hogy a hamarosan induló webshopunk termékeit személyes találkozásunk előtt is kóstolgatják, készülve a villányi borkóstolókra!
Kommentek
Még nincsnenk hozzászólások.