Villányi borvidék
Villányba még be sem ér az ember, már a szem elé tárul a végeláthatatlan szőlőmezők csodálatos látványa. A hangulat azonnal magával ragad. Az ember érzi a hely pozitív kisugárzását, Magyarország ezen része nem a szegénységről és a sikertelenségről szól. Épp ellenkezőleg; a kisvárost a siker, a világhír és sok esetben a luxus határozza meg. A táj értékéhez tartoznak a palkonyai, villánykövesdi, villányi, nagyharsányi, kisharsányi műemlék pincesorok, a siklósi körzet szórt dűlő pincéi, présházai, melyek több száz éve nagy technológiai jelentőséggel bírtak, ma a vendégvárás legfontosabb helyszínei.
Villányi éttermek
A villányi éttermek minden szinten hozzák a legmagasabb színvonalat. Az ételek mesteriek és még az adagot sem sajnálják… Sőt sok esetben nem tudtam kivégezni az adott fogást, pedig nagyevőnek mondhatom magam! Ez nem megszokott a hasonló minőségben dolgozó budapesti éttermektől. Villányban azonban minden egy kicsit más. A fogások között rengeteg olyan specialitást találsz, amit máshol egyáltalán nem kaphatsz meg. Mindehhez társulnak a kínálatban szereplő borok, melyek a Villányi borvidék legjobb termékeit kínálják és persze segítenek kiválasztani az adott ételhez illő legjobb boralkotást.
Ez egy kímélő fogás! Képzeljétek el a szarvas pecsenyét...
Villányi borospincék
Ez az, ami a legelképesztőbb Villányban. Olyan pincék nőnek ki a földből, amik önmagukban is műalkotások. Nem hiszed el, hogy Magyarországon jársz. Nem is csoda, hiszen a világ legjobb pincészetei közül 20 itt található. Az egymás mellett sorakozó, egyedi stílusú látvány pincészetek helyet adnak a profi borkóstolókhoz és kitűnő vacsorákhoz. Egy hetet simán el lehet itt tölteni anélkül, hogy egy pillanatra sem álltál meg. A pincészetek falai jelzik, hogy nem akárhol jár az ember. Tele vannak az adott borász sikeréről árulkodó oklevelekkel és serlegekkel, amely folyamatosan sugallja, hogy tiszteld azt a bort, amit itt iszol!
Gyere el hozzánk Te is az őszi akciós ajánlatunkat kihasználva, látogasd meg a Siklósi várat és vegyél részt a villányi szüretben is! Kattints ide!
A villányi borkultúra
" Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem. Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk." (Hamvas Béla: A bor filozófiája)
A Villányi borvidék borait a szakemberek, valamint a fogyasztók, a hazai borpiac kiemelkedő minőségű és legkeresettebb termékei között tartják számon. Magyarország első teljes értékű eredetvédelmi rendszere itt épült ki. A borturizmus első hazai bástyája a Villány- Siklósi Borút. Mint azt az egyik helyi sommeliertől megtudtam, az ország borvidékeiről a fiatal borászok ide járnak tanulni és informálódni többek között az új rendszerről. Nem kell profi borkedvelőnek lenned ahhoz, hogy élvezd a sommelierek előadását, mert minden kérdésre készséggel válaszolnak. Villányban a laikus ember is átérezheti, milyen hatalmas művészet a borászat. A szakma komplexitása tiszteletet parancsoló. Ha ide látogatsz garantáltan tátva marad a szád és hatalmas büszkeséget fogsz érezni, hogy magyarnak születtél.
Villányi borvidék szállás
A Hotel Beremend Rose a legjobb ár-érték arányú szállást nyújta Neked a környéken! Azért is nagyon ajánlom, mert nem csak aludhatsz a Rose-ban, de ha előre egyeztetsz a személyzettel, akkor transzfert, sőt akár külön programot is szerveznek Neked és a barátaidnak! Értendő ez alatt a pincék végiglátogatása, borkóstolók szervezése, vacsorák és egyéb programok szervezése is! Kérj alánlatott itt!
Villányi borkóstoló cukorbetegeknek
Kommentek
Még nincsnenk hozzászólások.